Citroen презентував електрокар для водіїв в інвалідних візках

Citroen презентував електрокар для водіїв в інвалідних візках

06 червня 2023
0

У Citroen Ami з'явилася нова версія For All. Мініатюрний міський електромобіль створили спеціально для водіїв в інвалідних візках. Про це повідомляє офіційний сайт концерну Stellantis.

Електромобіль Citroen Ami For All пристосований для водіїв, що втратили одну чи дві нижні кінцівки. Ідея створити таке авто народилася у співробітника Stellantis Крістофа Лапейє.

Для зручності посадки і висадки двері відкриваються на більший кут, а в сидінні водія відкидається спеціальна сходинка - щоб зручніше було пересісти з інвалідного візка.

У салоні встановлено систему ручного управління, а на кермі з'явилася ручка. Інвалідний візок можна зберігати як у салоні, так і на спеціальному кріпленні на задньому склі.

З технічного погляду - жодних змін. Електромобіль Citroen Ami For All оснащений 8-сильним мотором та батареєю на 5,5 кВт.год. Він розганяється до 45 км/год і має запас ходу в 70 км. У багатьох європейських країнах для керування таким малопотужним авто не потрібні права водія.

Новий Citroen Ami For All представлять на виставці у Парижі. Поки що це концепт-кар, але модель має всі шанси стати серійною. У цьому випадку вона буде досить дешевою, адже стандартний Citroen Ami коштує від 7000 євро.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація