Нові спрощені Lada: «Бубен» за ціною Логана

Нові спрощені Lada: «Бубен» за ціною Логана

25 травня 2022
0

Спочатку нові версії отримає Lada Granta, а потім - Niva та Niva Travel. Автомобілі без складного обладнання не стануть дешевшими.

З'явилися подробиці про так звані спрощені моделі ВАЗ без дефіцитних імпортних комплектувальних. Їх обіцяють запустити у виробництво з червня.

Опубліковано й перше фото спрощеної Lada Granta - саме ця модель першою отримає таку модифікацію. На вигляд вона нічим не відрізняється від інших варіантів моделі. Також стало відомо, що в салоні встановлять кермо від старої Lada Kalina.

Ймовірно так виглядатим спрощена Лада Веста

Lada Granta 2022 запропонують у двох варіантах комплектації. Їх планують оснащувати 1,6-літровим 8-клапанним двигуном екологічного класу Євро-2.

Цікаво, що автомобілі не будуть дешевими. Базова Lada Granta без подушок безпеки, ABS, ESP і будь-яких атрибутів комфорту коштуватиме 10 500 доларів - як новий Renault Logan. Варіант із підсилювачем керма й електросклопідйомниками, але без кондиціонера оцінили в $12 800.

Як відомо, нещодавно виробництво автомобілів із нижчим рівнем безпеки й екології дозволив своєю постановою російський уряд. Зумовлено це тим, що саме імпортні комплектувальні для ABS, ESP, подушок безпеки та вихлопної системи стали дефіцитом після введення санкцій проти РФ.

Ймовірно так виглядатим спрощена Лада Веста

Після Granta такі ж версії з'являться і в Lada Niva і Niva Travel, причому позашляховик вочевидь буде ще дорожчим. Обіцяють випускати по 20 тисяч подібних авто на місяць, проте поки що АвтоВАЗ, як і раніше, не працює і вкотре продовжив терміни простою. Наразі підприємство обіцяють запустити на початку червня.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація