Cupra виходить на ринок Північної Америки

Cupra виходить на ринок Північної Америки

22 березня 2024
0

Іспанський бренд Cupra, який до 2018 року був спортивним підрозділом SEAT, планує до кінця десятиліття вийти на ринок Північної Америки. Про це стало відомо під час щорічної конференції материнської компанії. Раніше передбачалося, що заокеанські території освоюватиме Skoda, єдиний бренд Volkswagen Group, наразі не представлений у США. Але, як бачимо, це не так.

Першим американцям планують запропонувати повністю електричну версію кросовера Formentor. Швидше за все, її побудують на основі моделі наступного покоління. На ринку Cupra Formentor представлений із 2020 року. У Європі оновлена версія кросовера очікується найближчими тижнями, але електричної модифікації в лінійці немає.

Також Cupra готує великий електричний кросовер, виробництво якого налагодять у Північній Америці, точніше у Мексиці. Як кажуть у SEAT, неназвана модель продаватиметься у деяких штатах, розташованих на східному та західному узбережжях, а також у штатах «Сонячного поясу». До нього входять Алабама, Арізона, Арканзас, Флорида, Джорджія, Луїзіана, Міссісіпі, Нью-Мексико, Північна та Південна Кароліна, Оклахома, Теннессі, Техас, Каліфорнія, Невада та Вірджинія. Зі слів генерального директора SEAT та Cupra Уейна Гріффітса, продаватимуть автомобілі за «новою моделлю поширення». Подробиці про неї не озвучуються.

Найближчими місяцями SEAT представить оновлений хетчбек/універсал Leon. У 2025 році оновляться суперміні Ibiza та субкомпактний кросовер Arona. Також компанія вирішила продовжити життєвий цикл компактного кросовера Ateca, представленого на ринку з 2016 року. То ж можна очікувати чергових оновлень.

Cupra цього року готує дві прем'єри: повністю електричний Tavascan та плагін-гібридний Terramar. Перший «родич» Volkswagen ID.5, другий - Auid Q3 наступного покоління. Виробництво Terramar та нового Q3 налагодять на заводі Audi у Дьєрі, Угорщина. У 2025 році очікується Cupra Raval, еквівалент міського електричного хетчбека Volkswagen ID.2.

Джерело: Авто Центр
Фото: Cupra

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація