Dacia може випустити наддешевий електрокар

Dacia може випустити наддешевий електрокар

04 липня 2023
0

Компанія Dacia може випустити невеликий дешевий електромобіль, співрозмірний з Citroen Ami. Про це розповів Девід Дюран, директор із дизайну румунського автовиробника.

В останні роки компанія Dacia розробила та випустила на ринок кілька нових автомобілів, які добре продаються в Європі. Особливо слід відзначити електромобіль Dacia Spring. У багатьох країнах він став лідером у сегменті електромобілів. Це не дивно з огляду на його доступну ціну (це приблизно 14 000 євро).

Крім того, нещодавно у продажу з'явився Dacia Jogger. Восени 2024 року почнуться продажі Dacia Duster нового, третього, покоління, а після цього з'явиться новий великий кросовер Dacia Bigster.

Dacia, яка, нагадаємо, належить французькому концерну Renault, планує тепер розробляти більші автомобілі. І, значить, вони стануть дорожчими. Як приклад можна навести, наприклад, Dacia Bigster. Це буде новий флагманський кросовер румунського автовиробника. Очікується, що серійне виробництво Bigster розпочнеться у 2026 році. Це буде найбільша та найдорожча модель в історії компанії Dacia.

Але тепер стало відомо, що Dacia випускатиме й невеликі автомобілі. За словами Дюрана, румунська компанія не забуватиме про найменші автомобільні сегменти. Він уточнив, що йдеться про автомобілі, призначені для поїздок по місту. Зі слів Дюрана стало зрозуміло, що Dacia навіть може випустити конкурента французькому електрокару Citroen Ami.

Citroen Ami - це електричний квадрицикл. Його випускають із 2020 року. Його водієві не потрібне посвідчення водія. Максимальна швидкість Ami становить 45 км/год. Так як це не автомобіль, то йому не потрібне різне обладнання. Наприклад, йому не потрібні системи активної безпеки та допомоги водієві. У ньому також не потрібний кондиціонер.

Якщо Dacia дійсно випустить конкурента Citroen Ami, то це буде найменший автомобіль у модельній лінійці румунського автовиробника. Зараз найменший автомобіль у модельній лінійці Dacia - це Spring. Його довжина складає лише 3,73 метри. При цьому в Dacia Spring міститься 4 людини. Це стандартний автомобіль.

Крім того, такий електрокар може стати найдоступнішою моделлю компанії Dacia, потіснивши із цієї позиції Spring.

Джерело: Today.ua

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація