Компанія Dacia поскаржилася на втрату конкурентоспроможності

Компанія Dacia поскаржилася на втрату конкурентоспроможності

26 жовтня 2024
0

Керуючий директор марки Dacia в Південно-Східній Європі Міхай Бордяну відверто розповів про ситуацію, в яку потрапила «дочка» концерну Renault в Румунії.

Топ-менеджер визнав: високі витрати на енергоносії, інфляція, зростаючі витрати на зарплати роблять країну менш привабливою для промислових інвестицій, а Dacia втрачає конкурентоспроможність.

Міхай Бордяну підтвердив, що в Румунії електроенергія дорожча, ніж у Західній Європі, і промисловці спільно з Міненерго намагаються вирішити цю проблему.

Топ-менеджер Dacia наголосив, що йдеться про завдання національного рівня: країна стає дедалі менш конкурентоспроможною, а інвесторів відлякує відсутність фінансової передбачуваності.

Втім, керуючий директор Dacia в Південно-Східній Європі відзначив поліпшення автомобільної та залізничної інфраструктури: будівництво ведеться прискореними темпами.

Також підвищення вартості електроенергії поки що не позначається на продажах румунської марки: за підсумками дев'яти місяців 2024 року вдалося продати понад півмільйона «бюджетників», що на півтора відсотка перевищує показники 2023 року.

Джерело: Мотор
Фото: Dacia

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація