Dacia відмовилася від біпаливних версій

Dacia відмовилася від біпаливних версій

26 червня 2022
0

«Дочка» Renault - румунська Dacia - відмовилася від біпаливних версій через гостру нестачу зрідженого нафтового газу. У Великобританії припинено прийом замовлень на сімейства Sandero та Duster лінійки Bi-Fuel. Представник Dacia дав зрозуміти, що тимчасова відставка екологічних пропанових версій пов'язана із промисловим дефіцитом зрідженого нафтового газу. Терміни відновлення продажів битопливних хетчбеків та кросоверів не названі.

Місцеві журналісти пишуть, що Великобританія зазнає нестачі зрідженого нафтового газу, а за останні кілька років кількість пропанових заправок скоротилася з 1400 до 368. При цьому ціни на газ зросли, що знизило економічну вигоду використання пропану в порівнянні з іншими видами палива.

У журналі Autocar дійшли висновку, що рішення Dacia фактично позбавило британський ринок нових біпаливних автомобілів. Експерти видання підтвердили, що Sandero лінійки Bi-Fuel справді відрізнялися визначною економічністю - під час експерименту на повністю заправленому хетчбеку з літровим турбомотором вдалося проїхати понад 900 миль (близько 1450 кілометрів) - майже в півтора рази більше, ніж заявлено автовиробником.

Джерело: Autocar

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація