Dacia замість моделі Spring запустить електромобіль меншого розміру

16 травня 2022
0

Dacia випустить новий електричний субкомпактний автомобіль, який замінить Dacia Spring бренду у 2024 році, хоча Dacia Spring була запущена лише у 2021 році.

Вже зараз цілком ясно, що альянс Renault-Nissan-Mitsubishi, а значить і бюджетний бренд Dacia, що належить Renault, прискорює свої електричні проекти. Але для Dacia, зокрема, плани були викликом, щоб зберегти бренд у його звичайному ціновому сегменті.

Бос Renault Лука де Мео прогнозував конкретні моделі електромобілів на період з 2022 по 2025 рік. У 2024 році мають бути запущені не тільки електричні Renault 4 та 5, включаючи спортивне альпійське відгалуження, але й фургон Renault та субкомпакт Dacia. Опублікований огляд не розкриває багато деталей. Автомобіль покритий брезентом, на якому видно новий логотип Dacia. Що добре видно, так це те, що майбутня електрична Dacia набагато коротша за Renault 4.

Де Мео поки що не дав назви Dacia, назвавши її лише «наступницею Весни». За словами боса Renault, автомобіль базуватиметься на платформі CMF-A, яка є саме тією платформою, на якій вже базуються Renault Kwid, Renault City-K-ZE та Dacia Spring. Різні повідомлення в ЗМІ вказують на те, що де Мео, ймовірно, мав на увазі CMF-AEV - повністю електричну платформу-наступника CMF-A. Новий R4 (а також наступник Nissan Micra) базуватиметься на так званій CMF-BEV, електричній платформі для B-сегменту.

Dacia Spring має довжину 3,73 метра і в даний час коштує не менше 20490 євро в Німеччині до відрахування екологічного бонусу або менше 12000 євро після субсидій. Технічно Spring - це Renault City K-ZE, пропонований автовиробником у Китаї. Для Європи автомобіль був доданий до бренду Dacia, і вигляд був трохи адаптований.

Поки не ясно, де буде побудована електрична Dacia на базі CMF AEV. Німецьке видання Auto, Motor und Sport припускає, що Renault «надіятиметься на великі стрибки в якості та безпеки» від зміни платформи. За якою ціною можна було б запропонувати більш якісний і безпечний електричний малолітражний автомобіль, залишається відкритим питанням.

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація