DAF Trucks відкрив нове виробництво електровантажівок

DAF Trucks відкрив нове виробництво електровантажівок

28 січня 2023
0

На території заводу DAF Trucks в Ейдховені було відкрито новий складальний цех Electric Truck Assembly. Він призначений виключно для електровантажівок моделей XD та XF Electric. Виготовлення екологічно чистих машин відбувається за багатоступеневою схемою. Все починається з шасі, т. з. планера, що збирається на головному конвеєрі, і постачається з кабіною, але без звичної для вантажівок із ДВЗ силовою лінією.

У новому цеху є дві виробничі лінії. На одній відбувається складання акумуляторних батарей, а на другій, основний - монтаж на шасі високовольтного обладнання, включаючи батареї. Потім кожна електровантажівка проходить перевірочні випробування на спеціальній станції.

На Electric Truck Assembly будуть збирати шасі 6x2 та 4x2, а також сідлові тягачі 4х2. Як і дизельні машини, кожна електровантажівка DAF випускається з урахуванням вимог конкретного замовника. Машини можуть комплектуватися двома електромоторами Paccar із шістьма варіантами потужності - від 170 до 350 кВт. Встановлення батарей відбувається за модульним принципом. Клієнт вибирає різну кількість блоків: від двох до п'яти, з ємністю від 210 до 525 кВт.год та запасом ходу від 200 до 500 км відповідно. Завдяки функції швидкого заряджання навіть найємніший комплект батарей можна зарядити від 0 до 80% всього за 45 хвилин.

Зазначимо, що модель DAF нового розвізного сімейства XD стала переможцем престижного конкурсу на звання International Truck of the Year 2023. Вона перейняла все найкраще з машин сімейства XF, XG і XG+, також удостоєних титулу «Міжнародна вантажівка року», тільки вже 2022-го.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація