Дакарівський електромобіль Audi RS Q e-tron вирушив у турне трьома європейськими столицями

Дакарівський електромобіль Audi RS Q e-tron вирушив у турне трьома європейськими столицями

29 вересня 2023
0

Рік тому Audi Sport продемонструвала ралі-кар RS Q e-tron у Гамбурзі. Цього року промо-тур DakarCity Tour включає три європейські столиці, в яких народилися заводські водії Audi. Зокрема, екіпаж у складі Карлоса Сайса та Лукаса Круса подорожував Мадридом. Стефан Петерансель та Едуард Буланже проїхали Парижем, а Маттіас Екстрем та Еміль Бергквіст - Стокгольмом.

Три команди пілотів проїхали найкрасивішими місцями своїх рідних міст під цікавими поглядами перехожих. Багато хто з тих, кому пощастило побачити екстремальний прототип на вулицях свого міста, робили фото та просили автографи у гонщиків.

Королівські палаци в Іспанії та Швеції або Ейфелева вежа та Сакре-Кер у Парижі - це лише деякі з численних зупинок на трьох маршрутах. Також у гонщиків була можливість продемонструвати вражаючу потужність Audi RS Q e-tron у заносах.

Презентація спортпрототипу відбулася 23 червня 2021 року. Автомобіль побудували спеціально для участі у ралі «Дакар» 2022 року. Позашляховик укомплектований двома електродвигунами (по одному на осі) із програми Audi Formula E сукупною потужністю 680 к.с. та 2,0-літровою «турбочетвіркою» TFSI. ДВЗ використовується як генератор для підзарядки 370-кілограмової тягової батареї ємністю 50 кВт.год. Також заряд поповнюється з допомогою системи рекуперації енергії гальмування.

Джерело: Autogeek
Фото: Audi

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація