Дилери вирішили засудити Aston Martin за гіперкар Valkyrie

Дилери вирішили засудити Aston Martin за гіперкар Valkyrie

01 жовтня 2022
0

Представлений кілька років тому гіперкар Aston Martin Valkyrie досі отримали не всі клієнти, проте навколо моделі вже вибухнув скандал. З'ясувалося, що окрім технічної допомоги компанії Red Bull Advanced Technologies та геніального конструктора Формули-1 Едріаном Ньюі, у проекті взяли участь і два автомобільні дилери, які допомогли з фінансуванням моделі. Нині ж бізнесмени хочуть отримати від компанії компенсацію своїх вкладень.

Позов до Aston Martin подали швейцарські бізнесмени Андреас Бенцігер та Флоріан Камельгер. Справи у їхнього автосалону йшли настільки успішно, а зв'язки із заможними клієнтами були такими тісними, що у 2016 році вони частково профінансували створення Valkyrie, моделі Valhalla, а також якогось третього автомобіля.

В обмін на це їм пообіцяли гарантовані виплати роялті у розмірі трьох відсотків, що становить близько 170 мільйонів доларів США. При цьому машини, на які було потрібне фінансування, в результаті або вже з'явилися, або знаходяться на фінальній стадії розробки та доведення.

Швейцарці, однак, обіцяних від Aston Martin виплати досі так і не отримали. У результаті було подано позов до суду, який зараз перебуває на ранній стадії розгляду.

Джерело: Мотор

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація