Дизайнер McLaren F1 займеться гібридами та електромобілями

Дизайнер McLaren F1 займеться гібридами та електромобілями

06 вересня 2022
0

У червні 2022 року Gordon Murray Group оголосила про створення нового технологічного підрозділу, який очолить розробку майбутніх електромобілів. У підрозділ Gordon Murray Technology об'єднали існуючі відділи дизайну та електроніки. Він дотримуватиметься тих же семи «ключових принципів», якими досі керувалася GMA: прагнення до досконалості, продуктивність за рахунок полегшення ваги, інженерна досконалість, стійка мобільність, передові технології, рішення з низьким енергоспоживанням, інновації у дизайні. Відповідальним «за розробку та дизайн усієї продукції» призначено засновника компанії Гордона Мюррея.

Минулого року стало відомо, що Gordon Murray розробляє легку платформу для невеликих електромобілів та фургонів, а в червні цього року компанія підтвердила розробку двох повністю електричних позашляховиків. Один із них призначений для великого OEM-виробника.

Причини переходу компанії, яка просуває найбільш оборотистий безнаддувний V12 з колись створених, на електромобілі, пояснив генеральний директор GMA (Gordon Murray Automotive) Філіп Лі. В інтерв'ю TopGear він сказав: «Зрештою, ми всі перейдемо на електрику. Я думаю, що це буде кінцева зупинка, і причина полягає в тому, що законодавство диктуватиме, куди ми всі йдемо».

Зі слів топ-менеджера, Gordon Murray Technologies вже працює над різними типами силових установок, включаючи гібридизацію, електрифікацію, водень та альтернативні види палива. Які з них знайдуть застосування у майбутніх автомобілях GMA залежить від того, «де знаходиться дорожня карта».

Лі вважає, що є способи використовувати V12. Наприклад, електрифікувати чи перевести на чистіше паливо, але проблема в тому, де заправити такий Gran Tourer.

«Ми хочемо, щоб люди їздили на наших машинах. Ми хочемо бачити їх, і ми хочемо, щоб люди насолоджувалися ними. Це не музейні експонати, щоби просто сидіти там», - сказав Лі.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація