До 75-річчя перших вантажівок DAF випущено унікальний тягач

До 75-річчя перших вантажівок DAF випущено унікальний тягач

11 липня 2024
0

Компанія DAF Trucks вирішила відзначити 75-річний ювілей своїх вантажівок випуском ексклюзивної версії магістрального тягача XG+ під назвою «75 years of DAF truck production».

Нагадаємо, що компанія братів Ван Доорнів була заснована у 1928 році. Через кілька років вона почала випускати причіпну техніку, а перша вантажівка була побудована в 1949 році. Первістки були у вигляді шасі з двигуном та радіаторною решіткою, а ось кабіни для них замовлялися у спеціалізованих ательє.

Щодо сьогоднішнього флагмана марки - моделі DAF XG+, то вона відноситься до автомобілів найсвіжішого покоління New Generation. Ці машини є першими на європейському ринку, які розроблені з урахуванням нових габаритно-вагових стандартів для даного класу. У топовому виконанні кабіна DAF XG+ має внутрішній об'єм 12,5 кубометрів (!), що є одним із найкращих показників.

Ювілейне виконання тягача XG+ оснащується 480-сильним двигуном Paccar MX-13 з можливістю встановлення моторного гальма MX - найпотужнішого у сегменті. Машина також отримала повний аеродинамічний пакет, включаючи дефлектори, крила та бічні спідниці. Разом із системою камер замість зовнішніх дзеркал - DAF Digital Vision System та Corner Eyе, що входять до стандартного обладнання, це покращує паливну економічність.

Особлива увага приділена рівню комфорту. Тягач оснащується двома розкішними поворотними сидіннями - зі шкіряною оббивкою та підігрівом. Водій оцінить аудіосистему з 8-ма динаміками і сабвуфером, а також спальну полицю шириною 80 см. Не може не порадувати й пакет Driver Package, який включає нічний замок DAF Night Lock, мікрохвильову піч, повний комплект килимків і сумку з різними подарунками.

Ззовні DAF XG+ у виконанні «75 років виробництва вантажівок» можна відрізнити за унікальним забарвленням Silver Metallic з чорними та жовтими смугами, а також колісним дискам Alcoa Dura-Bright. Автомобілі вже доступні для замовлення, а поставки заплановано на осінь.

Джерело: Авто Центр
Фото: DAF Trucks

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація