Ducati присвятила мотоцикл Айротну Сенні

Ducati присвятила мотоцикл Айротну Сенні

17 травня 2024
0

В італійській компанії Ducati вшанували пам'ять Айртона Сенни, присвятивши великому бразильському гонщику, який загинув 30 років тому, особливу версію мотоцикла, яка буде випущена лімітованою серією з 341 одного примірника.

Модель Ducati Monster випускається з 1993 року і вже давно стала класичною. Це мотоцикл категорії Naked, тобто він спочатку замислювався і проектувався для використання практично без додаткового обвісу, що поліпшує як естетику, так і аеродинаміку.

Ця модель вражає сама по собі, і свого часу Сенна, який був шанувальником марки Ducati, став одним із перших власників такого мотоцикла.

По-своєму символічно, що презентація Monster Senna відбулася в Імолі.

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Ducati Motor Holding (@ducati)

«Айртон Сенна був пристрасним шанувальником марки Ducati, він став одним з перших власників Monster 900, ідеально продемонстрував такі важливі його риси, як стиль, зухвалість та задоволення від пілотування», - повідомили творці особливої серії мотоциклів. - «У Ducati віддають данину пам'яті Айртона Сенні цією колекційною версією моделі Monster, випущеної ексклюзивною серією в 341 примірник, оскільки він завоював 3 титули чемпіона світу та здобув 41 перемогу у Формулі-1».

Одного погляду на мотоцикл достатньо, щоб впізнати в його оформленні легендарний стиль шолома бразильського гонщика.

У Ducati не вперше дають своїм мотоциклам ім'я Сенни: у другій половині 1990-х компанія, штаб-квартира якої розташована в Болоньї, столиці регіону Емілія-Романья, випускала особливу версію моделі 916, причому вона була схвалена особисто Айртоном незадовго до трагічної загибелі гонщика. У 2014-му, через 20 років після тієї фатальної події, яка вразила весь світ, в Ducati представили супербайк флагманської моделі 1199 Panigale S Senna. Таких було побудовано лише 161 примірник, і всі вони продавалися лише на ринку Бразилії.

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Ducati Motor Holding (@ducati)

Але відомо, що до Європи потрапили щонайменше два такі мотоцикли: власник одного з них - Макс Бьяджі, шестиразовий чемпіон світу з кільцевих мотоперегонів, а другий знаходиться в колекції Себастьєна Ож'є, володаря 8 титулів у світовому ралі.

Версія Ducati Monster Senna відрізняється зниженою вагою, у неї 111-сильний двоциліндровий двигун, підвіска, що налаштовується, вихлопні труби з вуглепластику та гальма Brembo підвищеної ефективності, забезпечені системою ABS. Взагалі мотоцикл буквально нашпигований найсучаснішою електронікою.

Крім характерної колірної гами, про Айртона Сенну також нагадує його знаменитий логотип на стильному лобовому обтічнику і на корпусних деталях машини.

За інформацією компанії-виробника ціна такого мотоцикла в Італії складе 25 тисяч євро.

Джерело: F1News
Фото: Ducati

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація