Ексклюзивне купе Bentley Batur стане серійним

Ексклюзивне купе Bentley Batur стане серійним

23 червня 2023
0

Британська компанія Bentley закінчила багатомісячне тестування прототипів і готова розпочати дрібносерійне виробництво нової моделі Batur. Усі 18 запланованих до випуску машин уже продано заможним колекціонерам. Про це повідомляє пресслужба виробника.

Анонсований торік проєкт Bentley Batur перейшов у фінальну стадію - у компанії планують виготовити дрібну серію спорткарів до кінця наступного року.

Про те, наскільки копітким був процес підготовки, свідчить велика програма випробувань прототипів, які отримали назву Car Zero і Car Zero-Zero. На випробування інженери компанії витратили 58 тижнів. Причому, за словами виробника, швидкість, на якій тестували купе, перевищувала 320 км/год.

Сумарно за більш як річний цикл тестів передсерійні купе Batur накатали понад 30 тисяч кілометрів. Крім швидкісних показників, на полігоні оцінювалася керованість та стабільність поведінки на дорозі, а на нерівних поверхнях оцінювався рівень комфорту їзди.

Автомобілі витримали понад 600 годин під палючим сонцем, що еквівалентно приблизно 5 років «життя» у пустелі Аризони. Також на міцність було перевірено 800 деталей, які створені спеціально для моделі Batur.

Bentley Batur отримає у своє розпорядження двигун W12, потужність якого сягає 750 к.с. (552 кВт). Це найпотужніша серійна модель Bentley за всю історію компанії. Двигун також пройшов всебічні 2-річні випробування.

Виготовленням Bentley Batur займуться фахівці фірмового підрозділу Mulliner. Кожен із 18 екземплярів буде зібраний вручну з урахуванням індивідуальних побажань клієнтів. На створення однієї машини потрібно 4 місяці, тому виробництво триватиме до кінця наступного року. Вартість стартує з позначки $1,95 млн.

Джерело: Обозреватель

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація