Електробус Yutong випробували в умовах екстремального холоду

Електробус Yutong випробували в умовах екстремального холоду

02 лютого 2024
0

За екстремально низьких температур повітря батареї електробуса можуть втрачати до 20 - 30% ємності. Плюс до цього на опалення салону витрачається ще від 15 до 20% запасу. Тому виробники використовують спеціальну технологію нагрівання акумуляторів, а також інтелектуальну систему енергоспоживання. І тому приклад компанія Yutong, яка вирішила провести серію ходових випробувань своїх електробусів у розпал зимових морозів - Extreme Cold Challenge. І першим містом стала столиця Казахстану - Астана.

Зчленована, з низькою підогою модель Yutong E18PRO, що розрахована на 120 пасажирів, цілий день провела на маршруті при забортній температурі -25С. Машина заїхала на 350 зупинок та перевезла понад 1500 осіб. У результаті їй вдалося покрити відстань у 374 км, розрядивши до 5% ємності літій-залізо-фосфатної батареї на 563 кВт.год. Дуже добрий результат за таких погодних умов.

Зазначимо, що сьогодні в Астані працює 120 міських електробусів. Після чотирьох років експлуатації компанія Astana First Bus Electric закупила чергову партію машин - Yutong E18PRО. Для них це була перша зима, а тому й було вирішено перевірити, на що здатні новинки.

Джерело: Авто Центр
Фото: Yutong

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація