Електрокар Lotus уперше помітили під час тестів

Електрокар Lotus уперше помітили під час тестів

28 лютого 2023
0

У Швеції за полярним колом зняли новий Lotus Type 133. Великий електричний седан проходить випробування та буде презентований наприкінці цього року. Про це повідомляє видання Autocar.

Електромобіль Lotus Type 133 розробляють разом із Geely (китайський концерн володіє британським брендом), і він надійде в продаж із 2024 року. Назву авто змінять, адже Type 133 - робоче заводське позначення. Основними конкурентами моделі стануть Tesla Model S, Porsche Taycan і Mercedes-Benz EQS. Це буде перший чотиридверний Lotus із часів моделі Carlton початку 90-х.

Прототипи Lotus Type 133 закамуфльовані, але можна розглянути стрімкий силует седана із загостреним носом і розкосі діодні фари. Автомобіль досягає близько 5 м у довжину при колісній базі в 3 м. Також на даху встановлений лідар, тобто електрокар отримає автопілот.

Новий електромобіль отримає силові установки та батарею від кросовера Lotus Eletre. Це означає, що запропонують версії на 600 і 900 к.с., до того ж топовий варіант зможе розганятися до 100 км/год менш ніж за 3 с. Запас ходу перевищить 500 км.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація