Електрокар Rivian R1T отримає сонячні панелі у вантажному відсіку

Електрокар Rivian R1T отримає сонячні панелі у вантажному відсіку

19 жовтня 2024
0

Компанія Rivian стикається з труднощами у встановленні штатних кришок для вантажних відсіків своїх пікапів R1T, що призвело до затримок через проблеми з постачанням. Проте це відкрило можливості для сторонніх виробників, один з яких вже анонсував сонячну кришку для Rivian R1T.

Сонячні панелі стають дедалі доступнішими, і їх використання як джерела енергії для електромобілів активно розширюється. Хоча поки що рішень небагато, з'являються цікаві пропозиції. Наприклад, компанія GoSun розробила складний сонячний навіс для даху електромобіля, однак подібні рішення можуть погіршувати аеродинаміку, що знижує їх ефективність.

Компанія Tesla ще в 2019 році розглядала варіант сонячної кришки для Cybertruck, яка могла б забезпечувати до 24 км запасу ходу на день, але це рішення так і не дійшло до серійного виробництва. У випадку з Rivian R1T заводська сонячна кришка поки не пропонується, що змушує власників шукати альтернативи.

На допомогу прийшли інші виробники. Worksport оголосила про розширення лінійки своїх кришок для пікапів, включаючи моделі Rivian R1T. Їхня новинка, що отримала назву Solis, є першою у світі складною сонячною кришкою. У поєднанні з переносною енергосистемою Cor, ця кришка може забезпечувати зарядку рівня 2.

Система Cor здатна накопичувати до 4 кВт.год сонячної енергії, а кришка може генерувати до 680 Вт залежно від погодних умов. Це ідеальне рішення для кемпінгів, де можна живити електроприлади, такі як плити або освітлення, а також підтримувати заряд акумулятора автомобіля під час тривалих подорожей далеко від мережі.

Джерело: SPEEDME
Фото: Autoevolution

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація