Електромобілі Honda та Sony отримають спільну платформу

Електромобілі Honda та Sony отримають спільну платформу

09 липня 2024
0

Компанії Honda і Sony і далі зміцнюватимуть своє автомобільне партнерство та створюватимуть електромобілі на одній платформі для спільного бренду Afeela та власної серії електромобілів Honda 0.

Дві компанії прагнуть скоротити витрати та терміни розробки через постійну загрозу з боку китайських автовиробників. Очікується, що ціни на автомобілі нової лінійки Honda будуть коштувати приблизно 40 000 доларів, конкуруючи в одному з найбільш гострих сегментів ринку. Для порівняння, автомобілі спільного підприємства Afeela Sony і Honda будуть дорожчими, хоча подробиці поки невідомі.

Nikkei Asia зазначає, що на цю платформу припадає приблизно 10% вартості електромобіля, а спільне використання платформ має призвести до значної економії та нижчих цін, ніж якби Honda розробила окрему архітектуру для серії 0.

Наступне покоління електромобілів японського автовиробника включатиме сім моделей, які будуть випущені до 2031 року. Honda виділила 65 мільярдів доларів на цю серію, а в травні підтвердила, що автомобілі матимуть «ультратонкий акумулятор» і нову компактну ведучу вісь.

Платформа, що лежить в основі цих автомобілів, також дозволить Honda встановлювати батареї та силові агрегати дуже низько, зменшуючи центр ваги. Це не тільки покращить керованість, але й збільшить простір салону.

Усі моделі, випущені в серії 0, матимуть запас ходу понад 480 км. Хоча ми ще не маємо даних про ємність акумулятора, який вони використовуватимуть, ми знаємо, що седан Afeela матиме літій-іонну батарею ємністю 91 кВт.год. Перші три електромобілі серії 0 будуть представлені в 2026 році. Очікується, що Sony і Honda також випустять перший електромобіль Afeela в тому ж році.

Джерело: Autogeek
Фото: Carscoops

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація