Електричні кросовери Acura ZDX відкликають через критичну ваду гальм

Електричні кросовери Acura ZDX відкликають через критичну ваду гальм

24 серпня 2024
0

Компанія Acura відкликає 5031 електричний кросовер ZDX 2024 модельного року, так як авто може раптово втратити здатність гальмувати через програмний збій.

Проблема стосується лише повнопривідних варіантів, а у звіті про відкликання безпеки сказано, що «під час гальмування зі швидкості нижче 40 км/год на сухих поверхнях авто може демонструвати надто чутливе керування антиблокувальною гальмівною системою».

Зокрема, антиблокувальна система гальм може «помилково» активуватися та скинути гальмівний тиск. У гіршому випадку у кросовера може бути знижена ефективність гальмування, або навіть повністю відмовити гальма.

GM поінформував Acura про проблему наприкінці липня та повідомив Національному управлінню безпеки дорожнього руху, що та сама проблема стосується Cadillac Lyriq 2023 та 2024 років. Цей кросовер було відкликано на початку цього місяця, і тепер настала черга Acura, оскільки обидві моделі створені на спільній платформі.

На щастя, виправити це легко, оскільки проблема викликана дефектом програмного забезпечення в електронному модулі керування гальмами. Це означає, що оновлення по повітрю може вирішити проблему.

Зазначається, що оновлене програмне забезпечення «виправляє стан, який помилково визначає пробуксовку колеса». Це має запобігти безпричинному спрацьовуванню антиблокувальної системи.

Джерело: Autogeek
Фото: Carscoops

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація