Електричний Harley-Davidson LiveWire нарешті дістався Європи

Електричний Harley-Davidson LiveWire нарешті дістався Європи

20 березня 2023
0

Harley-Davidson запускає свій бренд електричних мотоциклів LiveWire у Європі. Першу модель LiveWire One тепер можна зарезервувати у Німеччині, Франції, Нідерландах та Великій Британії. Постачання планується розпочати у квітні 2023 року.

«Запуск у Європі - «захоплюючий крок у стратегії географічної експансії компанії та електрифікації мотоциклів по всьому світу», - йдеться у заяві LiveWire.

Спочатку LiveWire була назвою моделі електричного Harley, але пізніше стала назвою всього електричного суббренду. В результаті Harley-Davidson LiveWire був перейменований на LiveWire One.

У Німеччині ціна складає 24 990 євро. Це робить LiveWire One набагато дешевшим, ніж перша спроба під маркою Harley-Davidson у 2019 році: на той момент модель пропонувалася в Німеччині за ціною від 32 995 євро. Зацікавлені сторони на чотирьох згаданих ринках тепер можуть зарезервувати електричний мотоцикл за 100 євро, а потім він має отримати пріоритетну доставку у квітні. Як йдеться у прес-релізі, для поширення One 30 дилерів у Європі були заздалегідь «оснащені можливостями електромобілів».

LiveWire One для Європи, зважаючи на все, багато в чому відповідає відомої американської версії. Місткість батареї вказана як 15,4 кВт.год, чого, згідно з заявою США, має вистачити на відстань до 235 кілометрів по місту. У німецькому конфігураторі для міста вказано 235 кілометрів, а у сумі 153 кілометри. Актуальної інформації про двигун немає, оскільки LiveWire був представлений у 2019 році, електродвигун мав потужність 78 кВт і, таким чином, міг розігнати мотоцикл до 177 км/год. Готовий до поїздки мотоцикл має важити 255 кілограмів.

Однак не згадано одного важливого моменту: модель для США оснащена стандартом CCS1 для заряджання постійним струмом, а в Європі зарядні вилки CCS2, а також вилки type 2 для заряджання змінним струмом. У повідомленні лише говориться, що One має заряджатися від 20 до 80 відсотків за 30 хвилин. На німецькому веб-сайті LiveWire говориться, що пристрій «використовує стандартний зарядний роз'єм J1772» - це буде загальноамериканський роз'єм типу 1 для заряджання від мережі змінного струму.

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація