Електричний кросовер Porsche Macan користується шаленим попитом

Електричний кросовер Porsche Macan користується шаленим попитом

13 березня 2024
0

Цього року Porsche випускає чотири нові автомобілі - найбільше за всю історію. Серед новинок і електричний Macan EV, який назбирав вже понад 10 000 передзамовлень.

«Наші високі результати пояснюються високим попитом на нашу продукцію та суворою дисципліною витрат», - сказав фінансовий директор Porsche Лутц Мешке після звіту про прибутки компанії за 2023 рік.

Дохід Porsche у 2023 році склав 44,2 мільярда доларів, що на 7,7% більше, ніж у минулому році. Незважаючи на зростання інфляції та інвестиції, Porsche зберіг операційну рентабельність продажів на рівні 18%. Компанія за рік продала 320 221 автомобіль.

У Porsche заявили, що вже мають понад 10 000 замовлень на Macan EV ще навіть до появи живих екземплярів машин потенційним клієнтам. У компанії очікують, що до 2030 року 80% проданих машин будуть повністю електричними.

Porsche також планує розширити свою лінійку електромобілів електричним розкішним кросовером, що буде розташований над Cayenne. Новий електромобіль базуватиметься на платформі SSP.

Цікаво, що у Porsche цього року очікують нижчих прибутків через випуск кількох нових моделей. При цьому топ-менеджмент компанії прагне отримати операційну рентабельність продажів на рівні 15-17%. Очікується, що дохід буде трохи вищим у 2024 році, приблизно на рівні 40-42 мільярдів євро.

Джерело: Autogeek

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація