Електричний позашляховик FIAT Multipla вперше показали на відео

Електричний позашляховик FIAT Multipla вперше показали на відео

17 липня 2024
1

Минулого тижня FIAT відсвяткував своє 125-річчя на легендарній фабриці Лінготто в Турині. Під час цього заходу було представлено новий Grande Panda - перший автомобіль марки на платформі STLA Smart. Ця архітектура буде використовуватися і для двох більших моделей FIAT - нового Multipla та Fastback, які вийдуть на ринок у 2025 та 2026 роках відповідно.

FIAT Multipla, що є кросовером довжиною близько 4,4 метра, буде доступний у версіях на п'ять і сім місць. Дизайн автомобіля виконаний у ретро-футуристичному стилі, що нагадує Grande Panda, з яскравими світлодіодними фарами.

Позашляховик буде пропонуватися як у гібридній, так і в повністю електричній версії. Електрична модель матиме дві варіації: з потужністю 113 к.с. та батареєю на 44 кВт.год, що забезпечує запас ходу близько 300 км, і потужнішу версію із запасом ходу до 400 км.

Fastback, своєю чергою, буде купе-позашляховиком, заснованим на Citroen Basalt, і замінить у Європі сімейство Tipo. Він також пропонуватиметься в електричній версії. Очікується, що обидва автомобілі стануть доступними через рік, збігаючись з 126-річчям FIAT, а комерційний запуск відбудеться восени 2025 року.

FIAT продовжує розширювати свою лінійку, використовуючи платформу STLA Smart, включаючи плани на створення невеликого пікапа. Multipla та Fastback обіцяють стати знаковими моделями, поєднуючи інновації та традиції, що робить їх довгоочікуваними новинками на автомобільному ринку.

Джерело: SPEEDME
Фото: Largus

Обговорення новини

Alf8  

По ходу іспаганили ЛЕГЕНДУ.
Мултіпла як сир з пліснявою, фу, але є поціновувачі. А це буде шось не фу й не для поціновувачів.

+1ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація