Електричний універсал Nio ET5 Touring виходить на ринок Європи

Електричний універсал Nio ET5 Touring виходить на ринок Європи

06 червня 2023
0

У жовтні 2022 року в Китаї стартували продажі електричного седана Nio ET5. Цього року він з'явився у Європі, а вже за десять днів до нього приєднається універсал ET5 Touring. Як повідомили в компанії, на світовому ринку продажі новинки стартують 15 червня, а перші поставки обіцяють протягом місяця.

Але першими універсал все ж таки зможуть оцінити китайські клієнти бренду. Хоча спочатку стверджувалося, що модель призначена для ринку Європи.

Напередодні цієї події на офіційному сайті Nio з'явилося загадкове оголошення з девізом «Натхненний життям». На фото видно передню частину салону автомобіля цифровим дзеркалом та панорамним люком. Імовірно, це знімок салону Nio ET5 Touring. У нижній частині - напис «Свідки запуску нашого наступного розділу» та дата «15.06.2023».

Як повідомило китайське видання CarNewsChina, компанія вже одержала дозвіл на виробництво універсала від китайського регулюючого органу. Паралельно в Європі розпочалися рекламні зйомки. Нещодавно Nio ET5 Touring помітили у Голландії. На фото поряд з універсалом стоїть Бен Коллінз, який у 2003-2010 роках був анонімним водієм у передачі Top Gear. Не виключено, що гонщик знімає відео за участі універсалу для свого YouTube-каналу під назвою Drivetribe.

Габаритами універсал Nio ET5 Touring повністю повторює базовий седан. Габарити автомобілів - 4790 x 1960 x 1499 мм. Розмір колісної бази - 2888 мм. Таким чином він на 77 мм довший, на 133 мм ширший та на 57 мм вищий за BMW 3 Series Touring. Крім того, китайський універсал здатен буксирувати причіп масою до 1400 кг.

Nio ET5 Touring укомплектований двомоторною силовою установкою (по одному на осі) потужністю 490 к.с. Тягова батарея доступна у трьох варіантах: дві - літій-залізо-фосфатні ємністю 75 та 100 кВт.год, третя - напівтвердотільна на 150 кВт.год. Виробництво універсалу з такою батареєю стартує у липні цього року.

За даними Autocar, у Великій Британії Nio ET5 Touring буде продаватися під назвою ET5 Orion. На місцевому ринку він з'явиться у 2024 році. У компанії цю інформацію не підтверджують. Все з'ясується під час офіційної прем'єри.

Джерело: Autogeek

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація