ЄС може запровадити мито на електромобілі з Китаю

ЄС може запровадити мито на електромобілі з Китаю

18 вересня 2023
0

Єврокомісар із питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон допустив, що розслідування Єврокомісії щодо нечесної конкуренції з боку китайських виробників електрокарів може призвести до суттєвого зростання митних зборів із них. Про це Бретон оголосив в інтерв'ю французькому телеканалу LCI.

Про перевірку щодо китайських електрокарів президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила раніше цього тижня під час промови «Про стан Союзу» в Європарламенті.

Розслідування має на мені встановити, чи не сприяли значні державні субсидії виробникам авто з Китаю нечесній конкуренції на європейському ринку - на тлі скарг місцевих автовиробників, особливо із Франції та Німеччини.

Якщо в результаті розслідування Єврокомісія виявить порушення правил торгівлі, то може запровадити штрафні мита на китайські транспортні засоби, ризикуючи спровокувати торговельну війну з Пекіном.

Коментуючи ситуацію, Бретон був обережний із формулюваннями, але зауважив, що подібні перевірки «часто призводять до підвищення митних зборів від 10 до 20%».

«Сьогодні на електромобілі, що прибувають до Європи з Китаю, діють 10% митні збори. Якщо я візьму для прикладу Сполучені Штати, то це 27,5%», - пояснив єврокомісар.

Пекін уже встиг розкритикувати розслідування Єврокомісії, заявивши, що цей «кричущий протекціонізм» «матиме негативний вплив на економічні та торговельні відносини між Китаєм і Європейським Союзом».

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація