Euro NCAP провела краш-тести універсалу Dacia Jogger

15 квітня 2022
0

Європейська організація Euro NCAP провела краш-тести універсалу Dacia Jogger. Конструктивно «Джоггер» практично ідентичний хетчбеку Sandero Stepway: обидві моделі, як і третє покоління Logan, збудовані на модульній платформі CMF-B.

Хетчбек Sandero Stepway заробив лише дві зірки з п'яти можливих, а Jogger - лише одну. Як відзначили в Euro NCAP, багато результатів «Сандеро» можна віднести і до «Джоггера», оскільки за великим рахунком - це один і той самий автомобіль. Проте організація провела додаткові тести, щоб у цьому переконатися.

За захист дорослих пасажирів Jogger заробив 26,6 балів або 70 відсотків від максимального результату. Внаслідок удару грудна клітка водія та переднього пасажира зазнали серйозних перевантажень, показавши дуже слабкий захист. Крім того, існує ризик травм стегон та гомілок пасажирів спереду.

Найважче пасажирам Jogger доведеться у разі бічного зіткнення з іншим автомобілем. Після удару під значним ризиком опиняться грудна клітка водія і голови задніх пасажирів. Під час цього випробування універсал заробив 10.7 із 16 балів. Захист пасажирів від хлистових травм під час удару ззаду оцінено у 3,3 бали з чотирьох.

Джерело: Euro NCAP

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація