Європейський автопром опинився в ситуації, якої ще ніколи не було

Європейський автопром опинився в ситуації, якої ще ніколи не було

09 вересня 2024
5

Глава німецького концерну Volkswagen, Олівер Блуме, заявив, що вся європейська автомобільна промисловість перебуває у вкрай складній ситуації, якої раніше ще не було. Він підкреслив, що економічні умови стали особливо важкими для марки Volkswagen.

За його словами, звичайне скорочення витрат вже не є достатнім заходом для стабілізації компанії. Блуме зазначив, що в Європі продається все менше автомобілів, тоді як азійські конкуренти стрімко проникають на ринок, збільшуючи тиск на європейські бренди. Це призводить до того, що конкуренція посилюється, а частка ринку зменшується.

Volkswagen залишається вірним Німеччині, і Блуме висловив бажання, щоб наступні покоління продовжували працювати на підприємствах концерну. Однак, щоб стабілізувати ситуацію, компанії потрібно заощадити близько €5 млрд.

Раніше повідомлялося про можливість масового страйку співробітників і потенційне закриття двох заводів Volkswagen.

Джерело: iXBT.com
Фото: Automotive News Europe

Обговорення новини

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація
3xcool  

"Звичайне скорочення витрат вже не є достатнім заходом для стабілізації компанії" - це завжди була дієва міра але тільки в короткочастній перспективі. Одне діло різати занадто роздутий штат, а інша справа по 30% скорочень кожен рік. А потім виявляється, що топових спеціалістів перекупили в китай, а кривий софт недає продаватись виготовленим автомобілям по пів року.

Чому у БМВ продажі у Європі зросли на 25%, порівняно з аналогічним періодом з 23р, а у Mercedes на 12%? Бо звільнення, звільнення, звільнення... Потім діра, набирають новий персонал, тільки він почав нормально працювати за рік-два - знову звільнення.

+4ВІДПОВІСТИ  
Alf8  

Так вводьте високі податки на китайські авто!

+6-7ВІДПОВІСТИ  
Fighting Falcon  

Alf8, переживаєш за чужий автопром і любиш купувати дорого-багато?

+5-2ВІДПОВІСТИ  
Константин Макаренко  

Fighting Falcon, конкуренція передачає однакові умови функціонування виробників. Якщо китайський уряд хоче доплачувати своїм виробникам за експансію на європейський ринок, то нехай виробник компенсує цю різницю при продажу на цьому ринку...
Все логічно і правильно...

+3-4ВІДПОВІСТИ  
Показати ще 1

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація