Євросоюз і Китай домовилися провести переговори щодо мит на електромобілі

Євросоюз і Китай домовилися провести переговори щодо мит на електромобілі

23 червня 2024
0

Китай та ЄС домовилися розпочати переговори щодо запланованого в ЄС запровадження мит на електромобілі виробництва КНР. Про це повідомляє Xinhua.

Як зазначається, міністр комерції КНР Ван Веньтао та єврокомісар з питань торгівлі Валдіс Домбровскіс домовилися в суботу розпочати консультації щодо антисубсидіарного розслідування ЄС стосовно китайських електромобілів.

За інформацією Bloomberg, минулого тижня ЄС оголосив про плани запровадити податки до 48% на електромобілі, що постачаються з КНР.

Окрім того, ЄС розпочав низку розслідувань щодо Китаю, посилаючись на несправедливу торговельну практику КНР, таку як великі державні субсидії. Пекін у відповідь виступив з погрозами щодо європейських товарів.

Віцеканцлер Німеччини Роберт Габек, який перебуває у Китаї з візитом, у суботу зустрівся з Ваном і підтвердив готовність ЄС обговорити питання мит.

«Зараз потрібно бути дуже обережними, це перший крок, і буде потрібно багато інших. Але принаймні це перший крок, який раніше був неможливий. Ось чому сьогодні гарний вечір, якщо ми хочемо спробувати зберегти рівні умови та уникнути тарифної війни», - сказав Габек журналістам у Шанхаї.

Джерело: Укрінформ
Фото: Xinhua

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація