Ferrari запатентувала інноваційну конфігурацію салону

Ferrari запатентувала інноваційну конфігурацію салону

16 лютого 2024
0

У майбутньому нові суперкари Ferrari можуть мати архітектуру, схожу з сучасними симуляторами перегонів. Це може спростити розробку та виробництво нових моделей для різних світових ринків.

Ще минулого літа Ferrari зареєструвала інноваційну концепцію салону в Бюро патентів і торгових марок Сполучених Штатів Америки. Вона полягає у об'єднанні в одне ціле сидіння водія, керма з рульовою колонкою та педалі.

Патент розкриває футуристичну концепцію, де елементи керування та сидіння водія можуть легко ковзати по кабіні, обіцяючи безмежну конфігурацію салону. Розробка застосувалася як повний блок у новому суперспортивному автомобілі з кріпленням на рейках, що ведуть через кабіну. Таке рішення дозволяє "просто" змінити положення водія.

На офіційних патентних малюнках можна помітити, що повне рішення навіяно скелетоном для найсучасніших симуляторів перегонів. Подібне вже можна побачити на чемпіонатах з кіберспорту чи в комп'ютерних іграх.

Швидше за все, новинка може з'явитися в спеціальних моделях з програми Ferrari XX виключно на гоночному треку. Для того, щоб інноваційна ідея спрацювала, її потрібно розмістити в салоні без пасажирського сидіння або принаймні з легко замінним положенням.

Нове технічне рішення полегшить Ferrari розробку інтер'єрів із конфігураціями для лівого чи правого керма. Існує також трохи екзотична концепція в грі з місцем водія, розташованим посередині салону для ідеального розподілу ваги.

Це пробувалося в минулому, наприклад, у легендарному McLaren F1 або його духовному наступнику Gordon Murray Automotive T.50. Однак, як це часто буває з торговими марками, проста реєстрація ідеї не обов'язково означає, що вона коли-небудь потрапить у виробничі процеси для серійного застосування.

Так що патент патентом, а реалії можуть обійти це рішення стороною. Втім, ідея доволі цікава і виграшна для виробників техніки для країн з лівостороннім та правостороннім рухом.

Джерело: 24tv.ua
Фото: Аuto.cz

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація