Ferrari зробить свої електромобілі «гучними»

Ferrari зробить свої електромобілі «гучними»

25 січня 2023
0

Електричні суперкари виробництва Ferrari відрізнятимуться характерним шумом двигунів, який відтворюватиме особлива система. Про це йдеться у патентній заявці, поданій італійським брендом, повідомляє Bloomberg із посиланням на інформацію від аналітиків незалежної фінансової групи Oddo BHF.

У документі йдеться про «пристрій для відтворення звуку, який може бути пов'язаний з електродвигуном». Система посилює звук від одного або кількох двигунів на електромобілі, після чого він виводиться із задньої частини машини. Перший електричний суперкар від Ferrari буде запущено у виробництво у 2025 році.

У червні минулого року на зустрічі з інвесторами глава компанії Бенедетто Вінья заявив, що звук відноситься до «основних якостей, які характеризують Ferrari». Свій «фірмовий» звук має кожен двигун, упевнений пан Вінья, і у електромобілів під маркою Ferrari він теж повинен бути. Компанія завжди була одним із провідних автовиробників, і після свого виходу на ринок електромобілів вона втрачати ініціативу не має наміру.

«Успішна технологія виведення звуку змогла б якось компенсувати втрату звуку двигуна», - процитувала Bloomberg доповідь Oddo, в якій акціям Ferrari дається висока оцінка.

Джерело: MMR

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація