Fiat перетворив Panda на «Пандочку» і продовжив моделі життя

Fiat перетворив Panda на «Пандочку» і продовжив моделі життя

07 березня 2024
0

Перший в історії автомобіль Fiat Panda був представлений 29 лютого 1980 року і через майже півстоліття на заводі Giambattista Vico в Помільяно-д'Арко, на півдні Італії, де автомобіль виробляється з 2011 року, відбулася презентація Fiat Pandina.

Фактично це добре відома «Панда», яка отримала ім'я «Пандочка» і продаватиметься паралельно з новим поколінням Fiat Panda, прем'єра якого намічена на літо 2024 року. Випускатимуть модель протягом щонайменше трьох років.

Основною зміною стало додавання до базової комплектації моделі комплексу систем активної безпеки, які в Європі є обов'язковими для нових автомобілів. У цей набір входять система екстреного гальмування, утримання смуги, моніторингу стану водія, розпізнавання дорожніх знаків, автоматичне перемикання далекого світла, круїз-контроль, задні датчики паркування, а також 6 подушок безпеки.

Pandina отримала 7-дюймову цифрову панель приладів та аналогічний за розміром екран мультимедійної системи з підтримкою Apple CarPlay та Android Auto, а також нове кермо. В іншому Fiat Pandina повторює Fiat Panda Cross, але в дизайні є низка змін.

В екстер'єрі використані акценти яскраво-жовтого відтінку Positano Yellow, у салоні передня панель оформлена білим кольором, у такому ж кольорі зроблені декоративні елементи, а жовтий представлений у простроченні оббивки.

Технічно змін ніяких немає - модель зберегла 70-сильну гібридну силову установку на базі 1,2-літрового мотора з 12-вольтовим стартер-генератором і 6-ступеневою механічною коробкою передач.

Джерело: Мотор
Фото: Fiat

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація