Fiat та Jeep закривають СП в Китаї

Fiat та Jeep закривають СП в Китаї

31 жовтня 2022
0

Стало відомо, що акціонери спільного підприємства GAC-FCA, Guangzhou Automobile Group Co., Ltd. і Stellantis N.V., схвалили резолюцію, що дозволяє спільному підприємству подати заяву про банкрутство в умовах збитковості. Концерн Stellantis згорнув інвестиції у СП GAC-FCA та інші пов'язані з ним активи у своїх фінансових результатах за перше півріччя 2022 року. Проте, представники концерну заявили що Stellantis продовжить надавати якісні послуги існуючим і майбутнім клієнтам бренду Jee в Китаї.

Нагадаємо, що концспільне підприємство GAC-Stellantis, раніше GAC Fiat Chrysler Automobiles Co., Ltd. було компанією з виробництва автомобілів зі штаб-квартирою в Чанша, Китай. Це спільне підприємство китайського GAC Group і мыжнародного концерну Stellantis у співвідношенні 50:50. Компанію було засновано 9 березня 2010 року. Fiat погодився інвестувати в підприємство 559 мільйонів доларів США.

GAC Fiat має виробництва з річною виробничою потужністю 140 000 автомобілів і 220 000 двигунів на площі близько 700 000 м2. Виробництво почалося в червні 2012 року з чотиридверного седана Fiat Viaggio, що був відозміненим Dodge Dart. Пізніше компанія почала випускати Ottimo (хетчбек на основі Viaggio). У жовтні 2013 року GAC Fiat розпочав будівництво другого заводу в Гуанчжоу.

У листопаді 2014 року Fiat Chrysler і GAC розширили партнерство для виробництва автомобілів Jeep. Завод у Чанші почав збирати Jeep Cherokee у жовтні 2015 року, а завод у Гуанчжоу почав збирати Jeep Renegade та Jeep Compass в 2016 році. З 2018 року у Чанші стартувало виробництво Jeep Grand Commander.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація