Fisker зупиняє виробництво електромобілів на півтора місяця

Fisker зупиняє виробництво електромобілів на півтора місяця

20 березня 2024
0

Прогнози економістів для електромобільного стартапу Fisker залишаються невтішними, оскільки компанія призупиняє виробництво свого позашляховика Ocean на шість тижнів і очікує 150 мільйонів доларів інвестицій у найближчі дні. Нове вливання готівки надходить чотирма платежами від невизначеного існуючого інвестора.

Fisker нещодавно оголосив, що веде переговори з великим автовиробником щодо інвестиційної угоди, яка може допомогти забезпечити грошовий потік, необхідний для продовження діяльності. Звіти показують, що цим автовиробником є Nissan, хоча жоден не підтвердив переговори. Nissan міг би використати пікап Fisker Alaska, зменшивши витрати на розробку.

Пауза у виробництві має допомогти Fisker збалансувати поточні запаси Ocean. Цього року було виготовлено приблизно 1000 одиниць із 1300 поставками по всьому світу за той самий час, але компанія все ще має надлишок транспортних засобів. Станом на 15 березня в запасах було приблизно 4700 Ocean сумарною вартістю понад 200 мільйонів доларів США. Шеститижнева пауза у виробництві повинна допомогти вирівняти ці рівні з попитом.

Раніше цього місяця компанія оголосила, що вихід Fisker Pear було відкладено, щоб зосередитися на виробництві Ocean. Тоді генеральний директор компанії Хенрік Фіскер назвав саме угоду з іншим автовиробником причиною затримки виробництва.

Джерело: Autogeek
Фото: CarBuzz

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація