Флагманський електрокар від Chery отримає батарею для екстремальних морозів

Флагманський електрокар від Chery отримає батарею для екстремальних морозів

21 лютого 2024
0

Електромобіль Exeed Exlantix ET від Chery обладнають інноваційною батареєю. Вона не боїться сильних морозів. Про це повідомляє сайт CarNewsChina.

Не секрет, що електромобілі взимку мають менший запас ходу через прискорене розряджання батарей під час сильних морозів. Проте у китайській корпорації CATL стверджують, що змогли подолати цю проблему.

Саме CATL створили літій-залізо-фосфатну батарею LFP 2.0 Shenxing для Exeed Exlantix ET. Вона здатна витримати сильні морози.

Невдовзі батареї CATL почнуть ставити й на інші моделі електрокарів.

У межах випробувань електрокросовер залишали на вулиці на 24 години за температури -30 градусів, а також опускали батарею у ємність із крижаною водою.

Електромобіль Chery Exeed Exlantix ET має запас ходу в 700 км. До того ж його LFP-батарея швидко заряджається як влітку, так і взимку.

За температури -20°C швидке заряджання батареї на 80% займає 24 хвилини. А за +25°C усього за 10 хвилин можна збільшити запас ходу на 400 км. Повне ж заряджання в теплу погоду займає 15 хвилин.

Нагадаємо, що новий Exeed Exlantix ET - великий п'ятимісний електрокросовер від преміального підрозділу Chery. Це флагманська електрична модель від китайського виробника. Її запропонують у версіях потужністю від 252 до 362 к.с.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація