Ford Motor планує забезпечити свої електромобілі LFP-акумуляторами американського виробництва

Ford Motor планує забезпечити свої електромобілі LFP-акумуляторами американського виробництва

22 липня 2022
0

Аналітики TrendForce раніше висловлювали думку, що вже наступного року тягові акумулятори на основі фосфату заліза (LFP) займуть 57% первинного ринку, а Ілон Маск (Elon Musk) заявив, що згодом вони сформують дві третини ринку. Компанія Ford Motor осторонь цієї тенденції не залишається, і висловлює готовність оснащувати такими акумуляторами свої електромобілі американської збірки.

Дослідження у цьому напрямку Ford Motor вже проводила, як стало відомо у травні поточного року. Впровадити LFP-батареї компанія готова вже в рамках першого покоління своїх електромобілів, які зараз масово випускаються - мова йде про пікапи F-150 Lightning і кросовери Mustang Mach-E. Цього тижня віце-президент Ford Motor Ліза Дрейк (Lisa Drake) повідомила, що з 2026 року компанія отримуватиме LFP-акумулятори з нового підприємства в США, яке до того моменту буде побудовано і почне функціонувати. Ім'я постачальника батарей не розкривається, але зі сторонніх джерел відомо, що лідер світового ринку в особі китайської CATL зараз шукає майданчик у США під будівництво підприємства, яке змогло б постачати тягові батареї Ford і BMW. Очікується, що підприємство CATL зможе щорічно видавати до 40 ГВт год продукції.

Використання акумуляторів типу LFP, на думку представників Ford, дозволяє знизити витрати на матеріали для виробництва електромобілів на 10-15%, і це досить вагомий виграш, щоб заплющити очі на супутню втрату запасу ходу. На американському ринку електромобілів LFP-батареї вже використовуються компанією Tesla, а Rivian збирається оснащувати комерційні фургони, що випускаються для потреб Amazon.

Своїх планів співпраці з CATL компанія Ford не приховує, коли йдеться про постачання електромобілів до США, Європи та Китаю. Американський автогігант прагне максимально локалізувати постачання сировини, необхідні для випуску тягових батарей, але визнає, що повністю відмовитись від імпорту буде проблематично. Партнери будуть працювати над створенням тягових акумуляторів з іншим хімічним складом.

Представники Ford заявили, що компанія зараз забезпечена 70% обсягу постачання тягових батарей, який необхідно, щоб до 2026 року налагодити щорічний випуск більш ніж двох мільйонів електромобілів на світовому ринку. Кросовери Mustang Mach-E почнуть оснащуватися LFP-батареями вже наступного року, а пікапи F-150 Lightning зроблять це роком пізніше. До кінця наступного року Ford має намір налагодити випуск 600 тисяч електромобілів у річному вираженні. До 2026 обсяги випуску машин на електротязі компанія збирається збільшувати в середньому на 90% щорічно. Для досягнення цих показників буде виділено $50 млрд. Поставками акумуляторів для потреб Ford також займаються корейські компанії LG Energy Solution і SK On, вони вже мають підприємства на території США і будують нові.

Джерело: AMPERCAR

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація