Ford Ranger Raptor перевели на біопаливо

Ford Ranger Raptor перевели на біопаливо

07 листопада 2022
0

Компанія Ford представила гоночну версію пікапа Ranger Raptor. Позашляховик візьме участь у змаганнях SCORE International Baja 1000, причому його заправлятимуть низьковуглецевим біопаливом Shell. Воно на третину складається з органічної сировини, біонафти, сировиною для якої виступають олії та інші відходи.

«Раптори» не перший рік беруть участь у SCORE International Baja 1000, показуючи свою неймовірну живучість. Один із таких прикладів - серійний F-150 Raptor, який у 2016 році не лише посів призове місце, а й своїм ходом доїхав до бази команди, розташованої за 640 кілометрів від фінішу. Цьогорічна гонка виступить новачок - Ranger Raptor. Причому заправлятимуть пікап низьковуглецевим біопаливом.

Над машиною працювали три колективи: Ford Performance, австралійська Kelly Racing та американська Lovell Racing. Позашляховик отримав розширювачі колісних арок, «кенгурятник», шноркель, а також обов'язковий для всіх гоночних машин каркас безпеки. Оскільки про двигун не йдеться ні слова, то, швидше за все, під капотом стоїть штатний двигун V6 3.0 EcoBoost потужністю 397 сил та 583 Нм, суміщений із десятидіапазонним автоматом.

Але головне у всьому цьому - Ranger Raptor заправлятимуть паливом Shell, яке на третину складається з органічної сировини. Це суміш еталона та біонафти, що одержується з рослинних олій та інших відходів. Від того, наскільки добре покаже себе це паливо в екстремальних умовах Baja 1000 залежить, як швидко технологія зможе масштабуватися і стати масовою.

Джерело: Мотор

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація