Ford зніме з виробництва одну з найпопулярніших моделей

Ford зніме з виробництва одну з найпопулярніших моделей

22 червня 2022
0

Ford відмовляється від випуску Focus. Одну з найпопулярніших моделей в історії марки знімуть з виробництва у 2025 році. Сенсаційну новину повідомив керівник європейського підрозділу Ford Motor Стюарт Роулі в інтерв'ю Automotive News Europe.

За його словами, нинішнє, четверте покоління Ford Focus стане останнім. Модель нещодавно пройшла оновлення і в такому вигляді протримається на конвеєрі ще три роки. Нова генерація Ford Focus не запланована. Наразі керівництво концерну Ford шукає нове застосування заводу у німецькому Саарлуї, де збирають модель.

Причиною такого рішення є різке зниження попиту на Focus в останні роки. Традиційні хетчбеки С-класу зараз втрачають популярність, адже покупці все частіше вибирають кросовери.

Ще в 2014 році продали понад 870 тисяч Ford Focus, а в 2017 - 560 тисяч, то за минулий рік він знайшов лише 117,5 тис. покупців. З 2019 року модель вже припинили продавати в США, Канаді й Австралії, і тепер вона доступна лише в Європі та Китаї.

Перший Ford Focus з'явився у 1998 році як заміна моделі Escort. Загалом за 24 роки випущено понад 17 мільйонів цих автомобілів.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація