Французька компанія Hopium опанує випуск водневих машин у 2025 році

Французька компанія Hopium опанує випуск водневих машин у 2025 році

04 жовтня 2022
0

Французька компанія Hopium, яка працює над створенням автомобіля на водневому паливі, оголосила про свій намір відкрити власний завод на початок 2025 року в Нормандії, неподалік міста Вернона.

Стартап, очолюваний молодим гонщиком Олів'є Ломбардом, має намір найняти понад 1 500 осіб для роботи на новому підприємстві, чия виробнича потужність становитиме близько 20 тисяч автомобілів на рік.

У червні 2021 року Hopium представив розкішний концепт-кар під назвою Machina, який здатний долати близько 1 000 км на одному баку та має віддачу силової установки у 500 кінських сил. Перевага водню як палива полягає в тому, що він виділяє лише водяну пару, роблячи її чудовою альтернативою класичним бензиновим та дизельним машинам.

Проте, експерти та промисловці розходяться у думках щодо місця водню в автомобільному світі. На даний момент ця технологія використовується в основному при проєктуванні комерційних та великовантажних транспортних засобів. Більше того, проблемою залишається незначна кількість водневих заправок.

Деякі виробники, такі як Volkswagen, вважають цю технологію надто складною для впровадження та надто неефективною, роблячи ставку на електромобілі.

Інші вважають це паливо надійнішою альтернативою електрокарам: Toyota і Hyundai в даний час вже пропонують автомобілі, що працюють на водневих паливних елементах. А BMW запустить серію позашляховиків із водневим двигуном до кінця року.

Джерело: InsideEVs

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація