Gamma стане флагманським електромобілем марки Lancia

Gamma стане флагманським електромобілем марки Lancia

21 жовтня 2023
0

Lancia планує представити нові електромобілі під історичним брендом вже у 2024 році. Відомо, що однією з перших новинок компанії стане Lancia Gamma.

Lancia оприлюднила свою дорожню карту на наступне десятиліття, і не дивно, що електрифікація у ній займає центральне місце. Подорож у світ «електро» для бренду розпочнеться з презентації нового Ypsilon у 2024 році, за якою в 2026 році послідує запуск флагманської моделі Gamma EV, а кульмінацією стане електрична Delta у 2028 році.

Італійський бренд підтвердив, що майбутній Ypsilon буде пропонуватися як у суто електричному, так і в гібридному варіантах. Однак, починаючи з 2026 року, компанія представить виключно нові електромобілі, а до 2028 року вся лінійка складатиметься виключно з електромобілів. Це означає, що гібридний Ypsilon матиме відносно короткий вік на конвеєрі - лише чотири роки. У 2026 році Lancia збирається представити свій перший ексклюзивний електромобіль, який буде виготовлено на заводі Stellantis в Італії. Машина матиме довжину у 4,7 метра.

Генеральний директор Lancia Лука Наполітано каже, що це буде елегантний фастбек на базі середньорозмірної платформи STLA. Примітно, що раніше він підтвердив відновлення моделі з іменем Gamma.

«Флагманом Lancia буде красивий і елегантний італійський автомобіль, гарний зовні і всередині, і він дійсно буде виглядати так, ніби ви відчуваєте себе у вітальні італійського будинку», - сказав Наполітано.

У Lancia очікують, що флагманська модель отримає запас ходу до 700 км на одній зарядці. Також очікується, що 50 відсотків продажів електромобілів припадатиме на європейські країни за межами Італії.

Усі три автомобілі, анонсовані Lancia, є частиною стратегії Stellantis Dare Forward 2030. Автовиробник сподівається, що цей план дозволить йому припинити викиди вуглецю до 2038 року.

Джерело: Autogeek
Фото: Carscoops

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація