Geely готує конкурента Tesla Cybertruck

Geely готує конкурента Tesla Cybertruck

13 травня 2022
0

Китайський холдинг Geely має намір потіснити таких конкурентів як Tesla Cybertruck, Ford F-150 Lightning, GMC Hummer за допомогою власного аналога. Для цього компанія має намір створити новий бренд - Radar.

Про це повідомляє портал CarNewsChina. До китайського патентного відомства надійшло рендери майбутньої новинки. Цікаво, що торговельну марку було зареєстровано Geely Group ще у грудні минулого року. За попередньою інформацією, у холдингу серйозно цікавляться виходом у комерційний сегмент автомобільного ринку, зокрема, пікапів.

Для цього компанія вже зробила низку кроків. Зокрема, у Шаньдуні були засновані компанії Geely Pickup Truck Auto Parts та Geely Pickup Truck Auto Sales, які відповідатимуть за виробництво та реалізацію пікапів. Основним акціонером нових компаній є розташований у Ханчжоу фірмовий дослідницький центр Hangzhou Geely Automobile R&D.

Але якщо ці підрозділи холдингу займатимуться машинами з традиційними ДВЗ, то за розробку, виробництво та реалізацію електричних пікапів та позашляховиків під брендом Radar відповідатиме компанія Geely New Energy Commercial Vehicle Co. На офіційній сторінці компанії вже відкриті вакансії співробітникам майбутньої компанії Radar.

Виробнича база з випуску моделей Radar буде створена у місті Цзибо. Загальна площа території нового підприємства становить 127 акрів, а інвестиції становитимуть 2,42 млрд юань (близько $360 млн). На внутрішньому ринку пікап Radar конкуруватиме з місцевими SANY, Foton Tunland EV та Dongfeng Rich 6 EV. Очікується, що електричні пікапи будуть відчутно дешевшими за Rivian або Tesla Cybertruck.

Джерело: Обозреватель

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація