Geely купила частку в Aston Martin

Geely купила частку в Aston Martin

01 жовтня 2022
0

Холдинг Geely, який є найбільшою приватною автомобільною компанією Китаю, придбав 7,6% акцій британського автовиробника Aston Martin. Сума угоди не розкривається, однак, виходячи з вартості акцій станом на 29 вересня, частка Geely оцінюється приблизно в 66,3 мільйона фунтів стерлінгів.

Примітно, що Geely розглядала можливість купівлі частки в британській компанії ще у 2020 році, проте Aston Martin тоді заявили, що відхилили пропозицію китайської сторони. Тепер в офіційній заяві китайського холдингу йдеться, що «Geely може зробити свій внесок у майбутній успіх Aston Martin».

Для китайського холдингу ця співпраця відкриє доступ до технологій та розробок, які потенційно можна використовувати для марки Lotus, ще однієї британської компанії, яка входить до портфеля концерну.

Раніше Geely придбала 10 відсотків акцій Mercedes-Benz та 34 відсотки акцій корейського підрозділу Renault. Також в активах китайського холдингу є бренди Geely Auto, Volvo, Lynk&Co, Geometry та Zeekr, виробник електричних лондонських таксі та фургонів London Electric Vehicle Company та розробник летючих автомобілів Terrafugia.

Джерело: АвтоСвіт

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація