Geely виходить на європейський ринок електровантажівок

Geely виходить на європейський ринок електровантажівок

23 липня 2023
0

Компанія Farizon, яка відповідає у китайській групі Geely за виробництво гібридних та електричних вантажівок, залучила 600 мільйонів доларів інвестицій, які спрямує на розширення своєї діяльності за межами Китаю. Ключовим напрямом визначено Європу.

Першим європейцям запропонують легкий електричний фургон Super Van. Старт продажів запланований на 2024 рік. У Farizon вважають, що він стане одним із трьох найкращих електричних фургонів у Європі. Також у планах розширення бізнесу на країни Азіатсько-Тихоокеанського регіону, Південної Америки та Близького Сходу.

Наразі більшість продажів Farizon припадає на Китаю. За даними консалтингової групи LMC Automotive, у 2022 році продажі легких комерційних автомобілів бренду досягли близько 37 800 одиниць. У січні-травні цього року реалізовано 24 760 автомобілів. До кінця 2023 року компанія планує продати 150 000 автомобілів. Як заявляють у компанії, усі ці тисячі вже зібрано.

Частина отриманих коштів Farizon спрямує на розробку нових технологій та продуктів. Під час попереднього раунду, дев'ять місяців тому, компанії вдалося залучити 300 мільйонів доларів. Основними «донорами» стали приватна інвестиційна компанія Boyu Capital та державний промисловий фонд Yuexiu. Тажке серед інвесторів United Clean Energy, Linjiang Industry Group, Hidden Hill Capital та Industry Foundation fo Xiangtan.

Нагадаємо, китайський автовиробник Geely потрапив до переліку міжнародних спонсорів війни. Geely належить приватному власнику китайського підприємця-мільярдера Лі Шуфу та володіє такими брендами, як Geely Auto, Lynk&Co, Zeekr, Volvo Cars, Polestar, Lotus, London Electric Vehicle Company, Farizon Auto, CAOCAO Mobility.

Джерело: Autogeek
Фото: Tech Crunch

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація