Гіперкар Bugatti Bolide отримав рекордно великі гальма в історії автопрому

Гіперкар Bugatti Bolide отримав рекордно великі гальма в історії автопрому

26 лютого 2024
0

Гіперкар Bugatti Bolide за 4 мільйони євро отримав рекордно гігантські гальма. Як відомо, трековий гіперкар Bugatti Bolide вийде тиражем 40 екземплярів і отримає канонічний двигун W16 8.0 з чотирма турбокомпресорами, що розвиває 1600 кінських сил і стільки ж ньютон-метрів крутного моменту.

Усі машини вже розпродано і клієнти почнуть отримувати їх у 2024 році. А поки компнія розкриває технічні деталі про свою божевільну новинку - цього разу французька марка розповіла про гальма свого гіперкара.

Заради безпеки Bugatti оснастить гіперкар високопродуктивною системою пожежогасіння, шеститочковими ременями безпеки, системою захисту голови та шиї (HANS) та численними електронними помічниками водія. Але все це буде лише доповненням до унікальних гальмівних механізмів, розроблених Brembo. За своєю ефективністю вони відповідають гальмам болідів Формули-1 та гоночних спортпрототипів.

Передні гальма взагалі стали найбільшими карбоно-керамічними гальмами за всю історію автомобілебудування - вони включають два восьмипоршневі моноблокові супорти, кожен з яких оснащений чотирма високопродуктивними 25-міліметровими гальмівними колодками та карбоновими дисками. Супорти виготовлені з алюмінієвого сплаву та покриті нікелем.

Ззаду встановлено два шестипоршневі моноблокові супорти, що повторюють передні, з чотирма високопродуктивними колодками, хоча вони трохи тонші - 24,5 міліметра, а доповнюють задні супорти великі карбонові диски розміром 390 x 34 міліметри. Кожен гальмівний диск у зборі важить лише 3,175 кілограма.

Brembo гарантує, що гальмівна система забезпечуватиме виняткову теплопровідність для ефективного розсіювання тепла під час інтенсивного гальмування, запобігаючи погіршенню гальмівної ефективності, забезпечуючи стабільну продуктивність навіть в екстремальних умовах. Під гальма були розроблені спеціальні головні гальмівні циліндри та унікальна гальмівна рідина.

Джерело: Мотор
Фото: Bugatti

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація