Холдинг Geely має намір викупити більше акцій Aston Martin

Холдинг Geely має намір викупити більше акцій Aston Martin

23 жовтня 2022
0

Холдинг Zhejiang Geely має намір викупити ще більше акцій Aston Martin, повідомляє Automotive News Europe з посиланням на Bloomberg. Джерела видання стверджують, що засновник Geely китайський мільярдер Лі Шуфу зацікавлений у збільшенні частки в Aston Martin з 7,6 до десяти відсотків у найближчому майбутньому. Наступна інтеграція Geely та Aston Martin дозволить сторонам налагодити широкий обмін технологіями та ноу-хау у галузі електрифікації.

Холдинг Geely придбав 7,6 відсотка акцій Aston Martin менше місяця тому. Сторони не розкрили суму угоди, але, за оцінками експертів, китайці виклали за пакет акцій близько 74 мільйонів доларів. Тепер Лі Шуфу нібито налаштований збільшити частку на третину, хоч прес-служба Geely ці плани спростовує.

Компанія Aston Martin переживає не найкращі часи, адже з моменту виходу на IPO у жовтні 2018 року акції британського автовиробника знецінилися на 97,5 відсотка. У 2020 році компанія перейшла під контроль канадського мільярдера Лоуренса Стролла та Державного інвестиційного фонду Саудівської Аравії. Ключові акціонери Aston Martin можуть перешкоджати зростанню впливу Geely.

Інтереси Geely не обмежуються Aston Martin. Китайський холдинг володіє 10 відсотками акцій Mercedes-Benz, 34 відсотками акцій корейської філії Renault, а також під контролем Geely бренди Volvo, Lotus, Lynk&Co, Geometry та Zeekr.

Джерело: Automotive News Europe

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація