Голова Hertz пішов у відставку після провального плану електрифікації автопарку компанії

Голова Hertz пішов у відставку після провального плану електрифікації автопарку компанії

19 березня 2024
0

Генеральний директор Hertz залишив свою посаду після того, як масштабний план з переходу компанії на 100 000 електромобілів Tesla, про який оголосили у 2021 році, провалився.

За планом передбачалось, що компанія з оренди автомобілів Hertz інвестує значну суму в Tesla, аби значно розширити свій автопарк. Цікаво, що на момент угоди пройшло лише пів року як Hertz ледь не опинився на межі банкрутства.

Після оголошення угоди вартість акцій Hertz збільшилась на 40 %. Як виявилось через два з половиною роки після укладання угоди, ремонт цих електромобілів виявився занадто дорогим для компанії й керівництво вирішило продати їх за максимально низькими цінами.

Тепер компанія продовжить роботу під керівництвом Гіла Веста, колишнього очільника Cruise, яка займалася програмою безпілотних автомобілів в Каліфорнії, й в результаті також не принесла дивідендів.

Тепер він має подолати кризу в компанії й з'ясувати, як збалансувати існуючий попит на орендовані автомобілі з бензиновими двигунами з планами на майбутнє, де електромобілі мають більший пріорітет.

Наразі компанія все ще розпродує залишки свого парку електромобілів Tesla, яких на момент старту продажів у компанії було понад 20 000. Це також є болючим фактором для керівництва, адже компанія втратила гроші на масштабній закупівлі ста тисяч автомобілів (яка врешті-решт не була виконана), а тепер ще й втрачає кошти на вторинному ринку, адже Tesla нещодавно значно знизила вартість нових електромобілів.

Тепер новий генеральний директор Гіл Вест має витягнути Hertz зі складної економічної «пастки» й стабілізувати ситуацію, аби вартість акцій компанії знову зростала, адже нині вони коштують приблизно 20% від свого пікового значення в 2021 році.

Джерело: 24tv.ua
Фото: Car and Driver

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація