Honda готує недорогий електромобіль

Honda готує недорогий електромобіль

04 листопада 2022
0

Модельний ряд Honda поповнить недорогий електромобіль. Інформацію вже підтвердив старший керуючий виконавчий директор японського концерну Сіндзі Аояма. Про це повідомляє сайт Motor1.

За словами Сіндзі Аоями, нова Honda з робочою назвою AEV (affordable electric vehicle - доступний електромобіль) з'явиться у 2027 році. Її стартова вартість буде меншою за 30 000 доларів.

У Honda поки не поспішають ділитися деталями майбутньої моделі, але відомо, що розробка електрокара ведеться спільно з концерном General Motors. Це вже не перший спільний проєкт двох автогігантів - саме GM допомогли створити перший електрокросовер японської марки Honda Prologue.

«Ми вважаємо, що комплексна співпраця є взаємовигідною, не лише щодо платформи авто, а й щодо закупівель та постачання. Співпраця - це майбутнє. І у Honda, і у GM достатньо технологій, щоб будувати власні автомобілі. Тепер інженери двох концернів розкривають технології, які у нас є, а потім намагаються обговорити, які технології можуть бути оптимальними для обох», - наголосив Сіндзі Аояма.

Найімовірніше, дешевий електромобіль Honda буде побудований на платформі GM Ultium. Її використовують Honda Prologue, а також доступний електрокросовер Chevrolet Equinox вартістю ті ж $30 000. У базовій версії Equinox оснащений 210-сильним мотором і має запас ходу в 400 км і, швидше за все, у його японського побратима будуть схожі характеристики.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація