Honda критикує китайські електричні седани за поверхневий дизайн

Honda критикує китайські електричні седани за поверхневий дизайн

29 січня 2024
0

Пройшли ті часи, коли китайські автомобілі були посміховиськом автомобільної індустрії. За останні роки значно покращилася не лише якість, але й дизайн. Їм знадобилося досить багато часу, щоб припинити копіювати світові хіти та придумати щось власне. Однак Honda вважає, що є ще багато можливостей для вдосконалення.

В інтерв'ю Automotive News Europe креативний і генеральний директор підрозділу дизайну електромобілів Honda був напрочуд відвертим.

Говорячи про електричні седани, Дайсуке Цутаморі сказав: «У Китаї ви бачили багато прикладів того, що місцевий дизайн електричних седанів прогресує. Але він дуже поверхневий. Вишуканий, але поверхневий. Honda хотіла придумати щось більш просте, більш суттєве».

Він мав на увазі свій клиноподібний електромобіль, який показали на початку року на виставці споживчої електроніки. Клиноподібний концепт, який отримав невигадливу назву «Saloon», отримає серійну версію, яка з'явиться в 2026 році. За словами Цутаморі, шоу-кар CES з Лас-Вегаса має «вау-фактор» саме завдяки своїй витонченій формі.

За словами дизайнера Тошинобу Мінамі (Toshinobu Minami) в інтерв'ю виданню Autocar, хоча це й концепт, серійна модель збереже 90 відсотків його стилю. Хіба що ефектні двері типу «крило чайки» не будуть використані, але екран спереду, можливо, залишиться.

Якщо седан Honda виглядає трохи знайомим, то це тому, що Kiwami мав схожий силует. Це не означає, що вони пов'язані між собою, оскільки іншому попереднику більше 20 років, він дебютував на Токійському автосалоні 2003 року. Цутаморі зізнався, що джерелом натхнення для нього став культовий дизайнер Марчелло Гандіні. Уродженець Турина створив один з найкрасивіших автомобілів у світі - позачасовий Lamborghini Miura. Він також працював над Countach, Diablo та Lancia Stratos, а також над більш доступними автомобілями, такими як BMW 5 Series (E12), Fiat X1/9 та оригінальним Volkswagen Polo.

Говорячи про Марчелло Гандіні, Цутаморі сказав: «Я люблю і поважаю його, але ми хотіли по-новому відобразити цінності Honda».

Концепт Saloon передрікає серійну модель на спеціальній електричній платформі, яка ляже в основу лінійки електромобілів «0 Series». Низько посаджений седан стане флагманською моделлю і матиме «напрочуд просторий салон», як зазначено в прес-релізі Honda.

Ім'я для автомобіля ще не визначено, але ми сподіваємося на щось більш оригінальне, ніж просто «Saloon». Дизайнер Тошинобу Мінамі (Toshinobu Minami) сказав, що він може отримати справжнє ім'я замість настільки ж невигадливого буквено-цифрового позначення, яке використовується для кросовера e:NY1. Тим часом, японський автовиробник нещодавно зняв з виробництва свій найчарівніший електромобіль - мініатюрний хетчбек Honda e.

Джерело: AUTO-Consulting
Фото: Motor1

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація