Honda святкує 50-річчя моделі Civic

Honda святкує 50-річчя моделі Civic

27 липня 2022
0

Цього року виповнюється 50 років Honda Civic. Саме ця модель С-класу зробила японський бренд відомим на весь світ. У Honda вирішили відзначити ювілей знакового авто.

Найперша Honda Civic 1972 виявилася дуже успішною за межами Японії, хоча до цього про марку мало хто чув у Європі чи США. Компактний 3,5-метровий автомобіль вагою всього 680 кг вдало дебютував - якраз почалася паливна криза, і у світі зріс попит на економічні моделі.

Покупці оцінили не тільки малу витрату палива, але й високу якість складання та керованість Honda Civic. Добре налаштована ходова стала своєрідною візитною карткою всіх поколінь моделі.

Особливо популярною Honda Civic стала у 80-х і 90-х роках. Її позиціонували як недорогий автомобіль для активних водіїв. Топові версії отримали двигуни з фірмовою системою регулювання фаз газорозподілу VTEC.

Із 1998 року випускають і заряджувані Honda Civic Type R. Разом із тим, Civic став однією з перших моделей у класі з гібридною силовою установкою.

Усього за пів століття у 170 країнах світу продали 27,5 мільйонів Honda Civic. Нині у виробництві вже одинадцяте покоління моделі, а своєрідним подарунком до ювілею стала нова Honda Civic Type R.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація