Honda та General Motors запустили виробництво водневих паливних елементів

Honda та General Motors запустили виробництво водневих паливних елементів

29 січня 2024
0

Спільне підприємство FCSM (Fuel Cell System Manufacturing), створене у 2017 році Honda та General Motors, розпочало серійне виробництво електрохімічних генераторів на водні.

Випуск паливних елементів налагодили на заводі, побудованому партнерами у Браунстауні (США, штат Мічиган). Фактично він розташований на території комплексу GM, на якому американський концерн випускає акумуляторні блоки Ultium.

Системи від FCSM планують встановлювати на електромобілі засновників СП та продавати їх усім зацікавленим. Серед потенційних клієнтів виробники комерційного автотранспорту, будівельної техніки та електрогенераторів.

Як стверджується, водневі паливні елементи FCSM втрічі дешевші за акумуляторні блоки, які встановлювали на Honda Clarity. До того ж, вони мають вдвічі більший ресурс. Досягти таких показників вдалося за рахунок оптимізації конструкції, скорочення вмісту рідкісноземних металів та великих обсягів випуску. Також фахівці Honda та GM зуміли підвищити працездатність блоків у холодну погоду.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація