Гуманоїдних роботів Apptronik тестуватимуть на заводах Mercedes-Benz

Гуманоїдних роботів Apptronik тестуватимуть на заводах Mercedes-Benz

18 березня 2024
0

Компанія з Техасу Apptronik надасть своїх роботів Apollo автовиробникові Mercedes-Benz. Їх тестуватимуть на автозаводах компанії.

Apptronik і Mercedes-Benz уклали комерційну угоду, яка дозволить розпочати пілотний проєкт з використання гуманоїдного робота Apollo на автозаводах. Як повідомляється у пресрелізі компаній, їхній підхід зосереджений на автоматизації деяких фізично складних, повторюваних і нудних завдань, для яких все важче знайти надійних працівників.

«Ми хочемо зрозуміти потенціал як для робототехніки, так і для автомобільного виробництва, щоб заповнити прогалини робочої сили в таких сферах, як праця з низькою кваліфікацією, повторювана та фізично важка робота, і звільнити наших висококваліфікованих членів команди на лінії для створення найбажаніших автомобілів у світі», - каже член правління Mercedes-Benz Group AG Йорг Бурцер.

Зокрема, Mercedes-Benz вивчає потенційні випадки використання гуманоїдних роботів Apollo в логістиці, щоб доставляти деталі, які складатимуть робітники, на виробничу лінію. Також передбачають, що Apollo буде використовуватися для доставлення комплектів деталей на більш пізній стадії виробництва.

Традиційно для подібних угод, компаній не розголошують, яка кількість роботів потрапить на виробництва, скільки коштуватиме проєкт абощо. Це партнерство є першим комерційним розгортанням роботів Apollo, а також першим випадком застосування людиноподібної робототехніки в історії Mercedes-Benz.

Apptronik було засновано у 2016 році на базі Human Centered Robotics Lab Техаського університету в Остіні. Компанія займалася проєктуванням і розробкою понад 10 роботів загального призначення, включаючи велику роботу над NASA Valkyrie. Її гуманоїдний робот Apollo за розмірами схожий на людину: має зріст близько 170 сантиметрів, важить 72 кілограми, здатний переносити речі вагою до 25 кілограмів. Він створений для роботи в промислових приміщеннях разом з людьми.

Джерело: NV.UA

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація