Hyundai готує електричний кросовер на базі Santa Fe та загадковий пікап

Hyundai готує електричний кросовер на базі Santa Fe та загадковий пікап

22 серпня 2024
0

За даними одразу кількох джерел, флагманський позашляховик Hyundai стане електричним. Згідно з інформацією, корейський автовиробник розробляє електричний Santa Fe та новий пікап пікап на електротязі для ринку США.

За статистикою, Santa Fe є другим найбільш продаваним кросовером Hyundai у США. До липня Hyundai продала понад 65 600 екземплярів Santa Fe, що більш ніж удвічі перевищує електромобілі IONIQ 5 (22 144 штук) і IONIQ 6 (7 690 авто), разом узяті.

Хоча очікується, що Hyundai випустить електричний Sante Fe, він може бути не таким, як ви собі уявляєте. У вівторок галузеві джерела повідомили (через KED Global), що Hyundai розробляє силовий агрегат наступного покоління для електромобілів із збільшеним запасом ходу (EREV). Система, ймовірно, включає ДВЗ для збільшення запасу ходу електромобіля.

Hyundai нещодавно створив нову команду розробників xEV System у Кореї. Джерела, знайомі з новою групою, сказали, що Ян Хей-вон, керівник відділу досліджень і розробок Hyundai Motor Group, очолить проект.

Очікується, що Hyundai Santa Fe і Genesis GV70 на електротязі першими отримають ДВЗ у якості генератора в найближчі два-три роки, а за ними цю ж силову установку приміряють електричні пікапи від Hyundai і KIA. Очікується, що вони побачать світ не раніше 2028-2029 років. Джерела стверджують, що нові електропікапи матимуть запас ходу понад 530 км.

Джерело: Autogeek
Фото: Electrek

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація